Triunghiul Bermudelor

Despre Triunghiul Bermudelor

 

Triunghiul BermudelorTriunghiul Bermudelor este o regiune aflata in vestul Oceanului Atlantic este asociata cu dezastre maritime si aviatice. Cunoscut si ca Triunghiul Diavolului, aria in forma de triunghi are aproximativ 1,140,0002 km si se afla intre Insula Bermuda, coasta sudica a Floridei si Puerto Rico.

Reputatia sinistra a Triunghiului Bermudelor a inceput in secolul XV-lea odata cu rapoartele facute de Cristofor Columb privind Marea Sargaselor, in care acestia au gasit plutind buruieni, considerate periculoase de catre marinari. Zona a devenit vestita insa la mijlocul secoluli al XIX-lea, cand au aparut rapoarte in care erau mentionate disparitii neexplicate si nave abandonate. Prima disparitie inregistrata a unei nave a avut loc in martie 1918, cand nava USS Cyclops apartinand Statelor Unite a disparut.

Incidentul care a consolidat reputatia Triunghiului Bermudelor a fost disparitia in decembrie 1945 a unui escadron format din cinci bombardiere apartinand marinei americane. Escadronul a parasit Fortul Lauderdale din Florida, cu 14 oameni la bord. Toti au disparut dupa ce au semnalat prin radio o serie de mesaje de ajutor. Un hidroavion trimis in cautarea escadronului a disparut de asemenea. Aeronavele care au disparut in aceasta zona de la acest prim incident includ un DC-3 cu 27 de pasageri in 1948 si in C-124 Globemaster cu 53 de pasageri in 1951. Printre navele ce au disparut se poate aminti nava petrolier Marine Sulphur Queen, care a disparut cu 39 de persoane la bord in 1963.

Toate cartile, articolele si emisiunile de la televizor ce au investigat Triunghiul Bermudelor, au subliniat ca in cele mai multe cazuri, vremea a fost favorabila, disparitiile avand loc la lumina zilei dupa ce au avut brusca o pauza de contact prin radio si toate navele au disparut fara urma. Se poate nota faptul ca unele din aceste disparitii au avut loc de fapt in afara triunghiului, in conditii nefavorabile sau in intuneric. In unele cazuri au existat probleme mecanice cunoscute sau echipament inadecvat. In cazul Zborului 19, comandantul escadrilei nu avea foarte multa experienta, un compas era stricat, escadronul nu a urmat instructiunile, vremea era rea, vizibilitatea redusa, iar rezerva de combustibil era mica.

Cercetarile stiintifice efectuate in zona Triunghiului Bermudelor au ajuns la concluzia ca numarul de disparitii in aceasta zona nu este iesit din comun si ca majoritatea disparitiilor au o explicatie logica. Cu toate aceste, asociatii paranormale in legatura cu aceasta zona au fost facute mereu.

 Teorii plauzibile privind Triunghiul Bermudelor

 

In zona Triunghiului Bermudelor au loc de multe ori furtuni violente si neasteptate, precum si schimbari rapide de vreme. Aceste furtuni se pot forma si disparea rapid , fara sa fie defectate de catre vreun satelit. Vartejurile de apa pot distruge foarte usor un avion sau o nava in trecere. Alte cauze posibile pot fi cutremurile subacvatice, deoarece oamenii de stiinta au gasit aici o zona cu activitate seismica puternica, precum si valuri ce pot atinge 30 m inaltime.

O alta teoria pune disparitiile pe seama gazului metan. Oameni de stiinta de la Universitatea Cardiff au descoperit in zona o concentratie mare de gaz metan aflata pe fundul oceanului. Gazul se acumuleaza datorita organismelor din mare care mor si se descompun. Sedimentul contine bacteria ce produce metanul se cumuleaza ca un concentrat de gheata metan. Stratul de gheata protejeaza gazul metan, iar oamenii de stiinta studiaza potentialul lui ca sursa de energie.

In cateva secunda, stratul de metan poate crea o mica deschizatura prin care gazul curge si erupe la suprafata, fara nici o atentionare. Daca o nava este in aceasta zona, apa devine mai putin densa si vasul se poate scufunda, iar sedimentele pot sa-l acopere repede o data ce se aseaza pe fundul marii. Chiar si avionele ce zboara deasupra pot lua foc in cazul unei asemenea explozii.

Cu toate ca disparitiile se pot pune pe seama unor cauze logice, multi oameni prefera sa creada in extraterestii, ceata electronica sau ca alt fenomen supranatural este cauza acestor disparitii neexplicate. Atat timp cat aceste teorii exista, Triunghiul Bermudelor va ramane o sursa de fascinatie si mister.

Sursa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.