Planeta Nibiru si sfarsitul lumii

Nibiru, in limba babiloniana, inseamna “Punct de tranzitie” sau “Planeta in trecere”. Planeta a fost prima data mentionata in tableta 5 a poemului epic babilionian Enuma Elis, insa a devenit cunoscuta abia in 1976, cand Zecharia Stitchin a creat o mare controversa odata cu publicarea cartii sale,  “A douasprezecea planeta”. In aceasta carte, si in altele ce au urmat,  Stitchin a prezentat traducerea sa  a textului sumerian, ce relateaza o poveste incredibila despre originile omenirii pe planeta Pamant.

Textele antice cuneiforme mentioneaza existenta unei rase de fiinte numiti Anunnaki. Anunnaki au venit pe Pamant de pe o alta planta din sistemul nostru solar, numita Nibiru, spune Stitchin. Planeta Nibiru nu ne este cunoscuta deoarece nu este recunoscuta ca o planeta care se invarte in jurul Soarelui. Sitchin sustine ca ea exista, ca a fost importanta in trecutul omenirii, dar va fi importanta si in viitor. Orbita planetei Nibiru in jurul Soarelui este eliptica, punctul indepartat ar fi mult mai departe decat planeta Pluto, iar cel mai apropiat de Soare pe langa centura de asteroizi (un inel de asteroizi ce se ala intre orbita lui Marte si Jupiter). Pentru a-si completa orbita, Nibiru are nevoie de 3,600 de ani, iar ultima data s-a aflat in vecinatatea Pamantului in anul 160 i.Hr. Aceasta apropiere poate avea efecte gravitationale, poate aduce perturbatii orbitelor altor planete, poate crea un haos in centura de asteroizi, precum si probleme planetei noastre. Stitchin ne avertizeaza sa ne pregatim de Apocalipsa, pentru ca Nibiru se va afla in vecintatatea Pamantului in curand.

Povestea Planetei Nibiru

 

Acum 450,000 de ani, Alalu, conducatorul Anunnaki alungat de pe Nibiru, a reusit sa paraseasca planeta cu ajutorul unei nave spatiale si si-a gasit refugiu pe Pamant.  Aici a descoperit ca Pamantul are foarte mult aur de care Nibiru avea nevoie pentru a-si proteja atmosfera care se diminua.  Annunaki au inceput sa exploateze aurul Pamantului si au existat multe lupte printre Anunnaki pentru putere. Astfel, acum aproximativ 300,000 de ani, Anunnaki au decis sa creeze o rasa de muncitori prin manipularea genetica a primatelor de pe planeta. Astfel au fost creati homo sapiens. Mai tarziu, conducerea pamantului a fost data oamenilor, iar Anunnaki au plecat. Multi istorici si antropologi considera aceasta poveste un mit summeriam, dar exista multe persoane ce cred in povestea lui Stitchin si asteapta intoarcerea planetei Nibiru cat mai curand, chiar inainte de anul 2013.

Unde este Nibiru?

 

Unii astronomi au speculat ca ar exista o planeta necunoscuta, Planeta X, undeva in spatele orbitei lui Pluto, ce ar cauza anomaliile din orbitele planetelor Neptun si Uranus. Un corp nevazut ar exercita o forta de atractie spre cele doua planete. Corpul ce aduce anomalii a fost descoperit prima oara de catre Satelitul Astronomic Infrarosu (IRAS). A fost raportat un corp ceresc posibil la fel de mare ca planeta Jupiter si atat de aproape de Pamant incat ar putea face parte din sistemul nostru solar. El a fost observat in directia constelatiei Orion, de un telescop de pe IRAS. Astronomii nu stiu daca acest obiect misterios este o planeta, o cometa gigantica, o protostea care nu a primit niciodata atata caldura incat sa devina o stea, o galaxie tanara ce se poate afla inca in curs de formare sau o galaxie atat de invaluita in praf incat lumina stelelor nu trece niciodata de acest strat. Cei ce cred in Nibiru considera ca IRAS ar fi gasit chiar Planeta Nibiru. Un articol din 7 octombrie 1999 din MSNBC relateaza ca doua echipa de cercetatori au propus existenta unei planete nevazute sau a unei stele in formare ce se invarte in jurul Soarelui la o distanta de mai bine de 2,000 de miliarde de mile, mult mai departe decat orbitele celor noua planete cunoscute noua.

Efectele Planetei Nibiru asupra Pamantului

 

Atractia gravitationala a unei alte planete la intrarea in interiorul sistemului nostru solar ar avea efecte profunde asupra altor corpuri ce orbita, inclusiv asupra Pamantului. De fapt, una din povestirile despre Anunnaki spune ca o aparitie anterioara a planetei Nibiru ar fi responsabila pentru Potopul din Geneza, in urma caruia aproape toate vietuitoarele planetei au disparut, cu exceptia celor salvate de Noe. Mergand mai departe cu presupunerile, unii cercetatori afirma ca intre Pamant si Nibiru a avut loc o coliziune, cu milioane de ani in urma, ceea ce a dus la formarea centurii de asteroizi si a gropilor imense de pe Pamant ce sunt acum oceane. Odata cu apropierea planetei Nibiru, pe Pamant ar putea avea loc schimbari catastrofale ce vor cauza inundatii, eruptii vulcanice,  schimbarea polilor si alte dezastre naturale. Mark Hazelwood, unul din sustinatorii teoriei lui Stitchin afirma ca numai cateva sute de milioane de oameni vor supravietui. Altii afirma ca atractia gravitationala de pe Nibiru va opri rotatia Pamantului pentru 3 zile, citand cele “trei zile de intuneric” din Biblie. Edgar Cayce ar fi spus in una dintre profetiile sale ca in curand Pamantul va suferi schimbari majore si o schimbare a polilor, dar nu le-a atribuit nici unui fenomen specific ca venirea unei planete. Bineinteles, ca este mentionat si calendarul mayas de catre unii sustinatori ai teoriei, conform caruia in decembrie 2012 va avea loc sfarsitul lumii.

Astronomii si oamenii de stiinta care ar putea sa confirme un asemenea fenomen, nu au facut nici un astfel de anunt privitor la o planeta. Bineinteles, cei ce cred in existenta Planetei Nibiru spun ca oamenii de stiinta stiu totul despre acest subiect, insa tin subiectul secret.

Sursa

One thought on “Planeta Nibiru si sfarsitul lumii”

  1. Locul locuinţei divine,al fiinţelor spirituale,aşa zisa planetă ‘Nibiru’.De acolo unele fiinţe spirituale(îngeri)au venit pe pământ.Oricum,mulţi savanţi înkă înclină sau declină să creadă în existenţa acestei planete Nibiru.De curând am început să cred în existenţa acestei planete,dk o exista cu adevărat,nu-i aşa?…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.