Mituri si adevaruri despre feminism

Mit: Toate feministele sunt lesbiene sau purtatoare de sutien ce urasc barbatii.

Adevar: Feminismul nu are nici o legatura cu orientarea sexuala sau discriminarea sexului masculin. Feministii vin din diferite societati si culturi pentru a sprijini egalitatea, in general.

Mit: Feminismul a facut femeile egale cu barbatii, asa ca nu mai este nevoie de feministi sau de aceasta miscare.

Adevar: Femeile sunt inca discriminate din multe puncte de vedere. Ele sunt platite, in medie, mai putin ca si barbatii, multe locuri de munca nu sunt favorabile mamelor, iar femeile sunt inca responsabile cu lucrul casnic (barbatii fac, in medie, lucru casnic, timp de 7 ore pe saptamana, in timp ce media la femei este de 14). De asemenea, feministii nu cred numai in egalitatea dintre barbati si femei, dar si in egalitate indiferent de gen, clasa, rasa sau orientare sexuala.

Mit: Femeile nu pot feminine si sa fie feministe in acelasi timp.

Adevar: Feminismul se bazeaza in a da femeilor drepturi, nu in a le limita libera exprimare. Alegerea femeilor de a fi feminine in mod traditional este in totalitate acceptata de catre miscarea feminista.

Mit: Feminismul este numai pentru femeile albe din clasa mijlocie.

Adevar: Feminismul este o cauza multiculturala. Activistii feministi de azi sunt femei si barbati din toate clasele sociale, ce incearca sa combata rasismul, sexismul, etc.

Mit: Feminismul da drepturi femeilor in detrimentul barbatilor.

Adevar: Feminismul nu numai ca elibereaza femeile, ci si barbatii, de standardele impuse de societate. Barbatii sunt indemnati sa fie “macho”, insensibili, niciodata sa nu arate vreo slabiciune, sa fie tristi sau sa planga din cauza tristetii. Aceste reguli ale societatii ii limiteaza pe barbati. Feminismul spune ca este in regula pentru barbati sa-si arate emotiile si slabiciunile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.