Misterele lumii: Mimizuka – Mormantul urechilor

Perioada Sengoku a Japoniei a fost plina de revolte sociale, intrigi politice si permanente conflicte militare. Se stie din istoria Japoniei, ca razboinicii obisnuiau sa ia trofee umane, precum capul inamicilor ucisi pe campul de lupta. Cateodata acestia erau rasplatiti in functie de numarul de capete taiate. In anul 1585, Toyotomi Hideyoshi a devenit conducatorul Japoniei. El este cunoscut in istorie ca cel de-al doilea “mare unificator”. Din 1592 pana in 1598, noua tara unificata, Japonia, a purtat un razboi cu Coreea. Tinta lor era sa cucereasca Coreea, Jurchens, China Dinastiei Ming si India. In acest timp, colectarea de trofee de razboi era incurajata. Din cauza numarului mare de civili si soldati coreeni ucisi in conflict, precum si din pricina conditiilor in care erau transportate trupele pe nave, din lipsa spatiului, era mai usor sa se aduca inapoi urechi sau nasuri in loc de cap.

Bucatile faciale ale soldatilor si civililor coreeni din timpul razboiului erau aduse inapoi in Japonia in butoaie de saramura. Nu se stie cu exactitate cati oameni au fost ucisi, dar numarul estimat este de un milion. Numarul mare de nasuri si urechi ale coreenilor adusi in acea perioada in Japonia este inca vizibil. Toyotomi Hideyoshi a construit structuri masive ce contineau aceste bucati faciale. Cel mai mare monument este cunoscut sub numele de Mimizuka si contine parti din corpul a cel putin 38,000 de coreeni. Cladirea se afla la vest de Altarul Toyokuni, din Kyoto. Mimizuka a fost inaugurata la 28 septembrie 1597. Motivul pentru care acest altar a fost construit a ramas necunoscut. Este neobisnuit ca un inamic invins sa fie inmormantat intr-un altar budhist.

 

Mimizuka nu este unica. Alte nasuri si urechi din aceeasi perioada se gasesc si in alte zone ale Japoniei, precum mormintele de nasuri din Okayama. O data cu raspandirea internetului, civilii japonezi au aflat despre Mimizuka, deoarece aceasta le era necunoscuta. Altarele nu sunt mentionate in cartile studiate in scolile japoneze. Majoritatea coreenilor stiu insa de existenta acestei cladiri. In multe zone din Coreea, urechile taiate sunt vazute ca un simbol al cruzimii. Majoritatea persoanelor care viziteaza acest mormant al urechilor sunt coreeni, poate din cauza ca in ghidurile turistice japoneze nu se mentioneaza nimic de Mimizuka si istoria ei tulburatoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.