“Mistere” cu explicatie logica

Misterul de pe Marte

Regiunea Cydonia de pe Marte a atras atentia dearece unul dintre dealurile acestei regiuni pare ca si creat de mana omeneasca. Regiunea a fost prima data fotografiata in detaliu de catre orbiterul Viking 1, lansat in 1975. Mai multe imagini luate de catre Viking, incluzand una din 1976, arata ca una din stancile din Cydonia are forma unei fete de om. Oamenii de stiinta au afirmat ca fata a aparut din cauza luminii si a umbrei, dar apoi o a doua imagine a aratat fata din nou, dintr-un diferit unghi diferit fata de soare.

Aceasta a atras atentia organizatiilor interesate de inteligenta extraterestra, precum si organizatori de spectacole care credeau ca fata provine de la o civilizatie martiana de mult pierduta. In anul 2003, cand o agentie europeana a lansat Expressul de Marte, s-au putut combina datele preluate si s-a creat o reprezentare 3D a “Fetei de pe Marte”. Cea mai recenta imagine, ar putea reduce la tacere pe oricine. Imaginea arata in ramasita de stanca, ce s-a format din bucati de pamant, precum si formatiuni de moloz, dar nici o urma de fata.

Pieterele Ica

Pietrele Ica au fost descoperite intr-o pestera din Peru. Pestera nu a fost niciodata identificata. Pietrele aveau gravuri reprezentand barbati azteci luptandu-se cu dinozaurii, pesti disparuti, operatii pe inima si alte desene ce amintesc de o civilizatie avansata. Un fermier a fost arestat pentru ca vindea aceste pietre turistilor si a admis ca el le fabrica. Pentru a primi o infatisare antica, lasa pietrele in cotetul pasarilor. Nu este singurul care a fabricat si vandut aceste pietre Ica. Nu exista nici o dovada ca in aceasta regiune ar fi trait oameni.

Maria Celeste

Maria Celeste este o nava descoperita plutind pe mare, dar fara echipaj. Povestile variaza. Unii spun ca s-a gasit mancare calda si gata de servit, altii ca nava a fost gasita abandonata, ca nici un lucru al echipajului nu lipsea si ca pe punte s-au gasit urme de arsuri circulare, indicand rapire extrateresta. Din pacate, adevarul este mult mai ordinar. Echipajul navei ce a descoperit-o pe Maria Celeste au spus ca au gasit semne ca personalul a plecat in graba. Ei au mai zis ca au auzit zgomote ciudate de la nava. Capitanul a crezut probabil ca nava se scufunda asa ca a parasit-o in graba impreuna cu echipajul.

Triunghiul Bermudelor

Triunghiul Bermudelor este o zona triunghiulara in Oceanul Atlantic unde un numar mare de nave si avioane au disparut, fara nici o urma. Multe dintre navele si avionale ce au fost date disparute in Triunghiul Bermudelor, nu erau de fapt in aceasta zona. Numarul disparitiilor si prabusirilor nu este neobisnuit pentru o zona de acea marime. Povestea Triunghiului Bermudelor s-a dezvoltat datoritate isteriei din presa si a autorilor care doreau sa publice ceva.

Calendarul mayas cu numaratoarea lunga

Singurul mister aici sunt mayasii insusi si cum au ajuns ei sa inventeze calendarul. Calendarul arata astfel: 12.18.16.2.6, deci nu are zilele de azi. Ultima cifra numara o zi, si cand ajunge la un anumit numar se va intoarce la 0, si la penultimul se va adauga 1. Se termina in anul 2012, asa ca oamenii au prezis ca atunci va fi sfarsitul lumii. Daca ne gandim la calendarul mayas ca un aparat ce masoara kilometrajul, atunci ne putem imagina usor ce se va intampla cand toate cifrele vor fi 0: va incepe sa numere din nou.

Monstrul din Loch Ness

Monstrul din Loch Ness se presupune ca a fost un dinozaur. Au fost sonare care au vazut “ceva”, precum si fotografii care sa sustina existenta monstrului din Loch Ness. Monstrul din Loch Ness este de fapt o poveste veche de mai bine de 1500 de ani, ceea ce inseamna ca monstrul insusi este foarte, foarte batran. Se putea inmulti, bineinteles, dar asta ar insemna ca exista o familie de monstrii. Si atunci, de ce nu exista mai multe dovezi? O fotografie mai clara?

Bigfoot

Bigfoot este o maimuta preistorica. Inalta, paroasa si cu picioare mari. Ca si in cazul monstrului din Loch Ness, nu exista decat cateva fotografii, foarte neclare, precum si urme de talpi. Nu exista insa nici o dovada clara a existentei acestuia. Bigfoot este probabil doar parte a unei imaginatii foarte bogate.

Giulgiul din Torino

Giulgiul din Torino este o bucata de material ce se presupune ca a fost folosita pentru a-l infasura pe Isus dupa moarte. Fata lui Isus s-a proiectat miraculos pe material. Putin sange, de tip AB a fost gasit pe panza. Bineinteles ca aceste urme de sange pot apartine oricui care a avut materialul. Petele vechi de sange sunt negre, dar urmele de pe giulgiu sunt rosii. O teorie spune ca cineva s-a pictat pe fata, iar apoi s-a infasurat pe giulgiu. Analizand giulgiul, s-au descoperit doua urme de pigmenti de vopsea ce se folosea in secolul al 14-lea.

Astrologia

Astrologia este stiinta ce se ocupa cu studiul astrilor, pentru a citi viitorul. In functie de luna si ziua in care ne-am nascut, avem o anumita zodie. Unele semne zodiacale pot fi corecte insa marea lor majoritate sunt numai coincidenta. Nu este posibil ca stelele batrane si probabil moarte sa ne prezica viitorul. Horoscopul zilnic este atat de vag incat ti se poate prezice orice. Ca de exemplu: “Vei intalni pe cineva azi”, dar intalnim pe cineva nou in fiecare zi: la magazin, in autobuz, etc.

Corpul neputrezit

Corpul neputrezit sunt corpuri care se prezerva fara imbalsamare sau alte mijloace artificiale. Cel mai faimos este al Sfintei Bernadette Soubirous ce a murit in 1879. Fata si mainile ei sunt facute din ceara. Ceara a fost adaugata din cauza ca fata ei era sfrijita atunci cand a fost dezgropata. Alte corpuri neputrezite emana un miros dulce, similar cu al lichidului de imbalsamare. In cazul altora, putrezirea nu are loc din cauza solului in care sunt ingropati, pamant alcalin cu lipsa de oxigen, bacterii si viermi.

One thought on ““Mistere” cu explicatie logica”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.